paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Burgery wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wegetariański i zdrowy odpowiednik fast-fooda - co prawda nie taki szybki, ale przepyszny! Zachwyci każdego, bez wyjątku.

Burgery wegetariańskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Burgery wegetariańskie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Burgery wegetariańskie
Burgery: kasze ugotować, połączyć z usmażona na oleju cebulą i czosnkiem, dodać siemię lniane rozrobione z wodą - powstaje kleik, który zastępuje jajko. Dokładnie wymieszać, doprawić, formować spłaszczone kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. Pomidora umyć i pokroić w plasterki, ogórka także pokroić. Bułki rozkroić, posypać startym żółtym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Kiedy ser się roztopi, wyjąć. Górę bulki posmarować sosem keczupowo-majonezowym (wystarczy wymieszać). Na drugą położyć liśc sałaty, burgera, plasterek pomidora i klika plasterków ogórka. Przykryć górą bułki i gotowe!
Burgery wegetariańskie
Burgery smazymy, aby zarumieniły się i nie rozpadały.
Burgery wegetariańskie
Żółty ser należy zetrzeć na tarce i posypać nim spód bulki, po czym stawić do piekarnika.
Burgery wegetariańskie
Wartwowo układamy warzywa i burgera. Ogorki lubią się zsuwać;)