czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Burgery z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Taka moja zdrowa wersja burgerów z dodatkiem pysznej fasolki szparagowej.

Burgery z fasolką

Składniki:

Burgery z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Burgery z fasolką
Cebulkę zeszklić. Wyrobić z mięsem, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku. Uformować 8 okrągłych, płaskich kotletów. Usmażyć na oleju z obu stron na złoto-brązowo. Fasolkę umyć, każdą pokroić na 3 części. Gotować w osolonej wodzie ok. 15-20min, do miękkości. Ketchup zmieszać z jogurtem. Każdą bułkę przepołowić, posmarować cienko masłem oraz sosem jogurtowym. Ułożyć plasterki pomidora i kotlet. Na wierzchu ułożyć fasolkę.