malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Burito wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna przystawka idealna jako wczesna kolacja lub przekąska. W sam raz dla wymagających gości.

Burito wieprzowe

Składniki:

Burito wieprzowe

 

  • opakowanie tortilli (4 placki),
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 20 dag mięsa mielonego wołowego,
  • puszka fasoli czerwonej,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżeczka przyprawy chili,
  • łyżeczka papryki ostrej oraz słodkiej,
  • 2 łyżki oleju,
  • puszka pomidorów w zalewie.

Sposób przygotowania:

Burito wieprzowe
Mięso smażymy na oleju, dodajemy pomidory z zalewą, solimy, pieprzymy, doprawiamy wszystkimi przyprawami, smażymy do czasu gdy masa mięsna zrobi się gęsta, następnie dodajemy fasolę. Placki podgrzewamy lekko w mikrofali lub piekarniku, nakładamy porcję farszu i zwijamy. Danie podajemy zawinięte w folię aluminiową.