Strona główna Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami

Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami

Konczi - Przepis na: Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1189
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszne domowe burrito, doskonale smakuje nawet następnego dnia


trudność: średne
czas:

Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • Placki tortilli
  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
  • sos meksykański lub cygański
  • 6 pieczarek
  • 2 papryczki peperomii
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka czerwonej fasoli
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • oregano
  • pieprz cayenne
  • czerwona papryka
  • sól
  • magii
  • (z podanych składników wychodzi 6 burrito)

Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Obieramy pieczarki, cebulę i czosnek. Pieczarki i cebulkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, peperomii myjemy, oczyszczamy i kroimy w malutką kosteczkę, Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulkę i podsmażamy, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy magii, papryką czerwoną i pieprzem, kiedy mięsko się podsmaży dodajemy pieczarki, przykrywamy i dusimy 5 minut, następnie dodajemy peperomii i czosnek i dokładnie mieszamy, dodajemy 200 ml sosu cygańskiego bądź meksykańskiego, wszystko razem podduszamy i na koniec dodajemy kukurydze i fasolę, Dokładnie łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy oregano, w tym momencie możemy doprawić również pozostałymi przyprawami aby miało odpowiedni ostry smak (wg uznania), zostawiamy pod przykryciem na 5 min aby wszystko dobrze się przegryzło. Na talerzu przygotowujemy tortille, na środek nakładamy gorący farsz, zawijamy jak krokiety i wkładamy do grilla na około 2 - 3 minuty (oczywiście w zależności od rodzaju elektrycznego grilla, sprawdzając co jakiś czas by ładnie się przyrumieniło) Przygotowane burrito możemy podgrzać w piekarniku lub opiekaczu czy mikrofali. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami (strona 1 z 1)  
anula250

anula250
offline

2011-10-05 21:12
To są te smaki, które uwielbiam :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kotlety parówkowo jajeczne Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Lasagne z mięsem mielonym Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Ryba zapiekana z marchewką Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym
Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Krem z kurek z grzankami Placki ziemniaczane z powidłami śliwkowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane