marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Cafe frappe bananowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kawę zaparzyć wrzątkiem,wymieszać z cukrem i schłodzić.Wymieszać ostudzony napar w mikserze z lodem,likierem i śmietaną.Przelać do szklanek

Cafe frappe bananowa.

Składniki:

Cafe frappe bananowa.

 

  • 600 ml.świeżo zaparzonej mocnej kawy,
  • 180 g.cukru,
  • 100 g.śmietany kremówki,
  • 40 ml.likieru bananowego( w wersji bezalkoholowej dodać soku ze
  • świeżych bananów),
  • 6-8 kostek lodu.

Sposób przygotowania:

Cafe frappe bananowa.
Kawę zaparzyć wrzątkiem,przecedzić na sitku od fusów,a te wyrzucić.Wymieszać napar z cukrem i schłodzić.Następnie wymieszać kawę w elektrycznym mikserze z kostkami lodu,likierem bananowym lub też sokiem ze świeżych bananów domowej roboty
(nie z kartonu)aby się napój spienił.Przelać kawę frappe do 2-4 szk-
-lanek milkshake i podawać ze słomkami.

Tagi:

lody kawa