Strona główna Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
mamamamuta4

Szef Kuchni
Przepisy: 126
Cały pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Czasem pieczemy takie pstragi ale dla dzieci smażę filety


trudność: średnie
czas:

Cały pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1 pstrąg oczyszczony
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 pęczka kopru
  • oregano
  • 2 łyżki oleju
  • papier do pieczenia

Cały pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę natrzeć solą , pieprzem , oregano i sokiem z cytryny- na zewnątrz i od środka . Do środka włożyć zioła . Skropić rybę olejem. Ułożyć rybę na papierze do pieczenia i zawinąć w niego .
Piekarnik nagrzać do 180 * C . Wsadzić blachę z rybą i piec ok. 20-30 minut zależnie od wielkości ryby . Pod koniec pieczenia rozwinąć papier i dopiec by ryba sie zarumieniła .
Podawać obłożoną wiórkami masła .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cały pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Ptysie z wędzonym pstrągiem i pastą jajeczną Smażone pstrągi Pstrąg duszony w porach
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Pstrąg z masłem cytrynowym
Pstrąg łososiowy z sosem kokosowym  i pak choi Pstrąg łososiowy w marynacie winno-pomarańczowej Pstrąg w zalewie octowej
Faszerowany pstrąg Pstrąg w galarecie Pstrąg w galarecie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane