Strona główna Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
mamamamuta4

Szef Kuchni
Przepisy: 126
Cały pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Czasem pieczemy takie pstragi ale dla dzieci smażę filety


trudność: średne
czas:

Cały pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1 pstrąg oczyszczony
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 pęczka kopru
  • oregano
  • 2 łyżki oleju
  • papier do pieczenia

Cały pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę natrzeć solą , pieprzem , oregano i sokiem z cytryny- na zewnątrz i od środka . Do środka włożyć zioła . Skropić rybę olejem. Ułożyć rybę na papierze do pieczenia i zawinąć w niego .
Piekarnik nagrzać do 180 * C . Wsadzić blachę z rybą i piec ok. 20-30 minut zależnie od wielkości ryby . Pod koniec pieczenia rozwinąć papier i dopiec by ryba sie zarumieniła .
Podawać obłożoną wiórkami masła .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cały pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach Sałatka z wędzonym pstrągiem Pstrąg w pysznym sosie cytrynowym
Pieczony pstrąg Pstrąg w panierce Pstrąg marynowany smażony
Pstrąg gotowany Pstrąg łososiowy w maku z surówką z marchewki Pstrąg w panierce smażony na maśle
Pasta z wędzonego pstrąga Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane