Strona główna Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
mamamamuta4 - Przepis na: Cały pstrąg pieczony w piekarniku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 126
Cały pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Czasem pieczemy takie pstragi ale dla dzieci smażę filety


trudność: średne
czas:

Cały pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1 pstrąg oczyszczony
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 pęczka kopru
  • oregano
  • 2 łyżki oleju
  • papier do pieczenia

Cały pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę natrzeć solą , pieprzem , oregano i sokiem z cytryny- na zewnątrz i od środka . Do środka włożyć zioła . Skropić rybę olejem. Ułożyć rybę na papierze do pieczenia i zawinąć w niego .
Piekarnik nagrzać do 180 * C . Wsadzić blachę z rybą i piec ok. 20-30 minut zależnie od wielkości ryby . Pod koniec pieczenia rozwinąć papier i dopiec by ryba sie zarumieniła .
Podawać obłożoną wiórkami masła .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cały pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Jajka z farszem
Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony
Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane