mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Camembert smażony z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejna truskawkowa wariacja. Tym razem wykwintne, eleganckie, a zarazem pyszne danie z serka camembert i truskawek:)

Camembert smażony z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Camembert smażony z truskawkami

 

  • 2 serki camembert
  • 200 g truskawek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka masła
  • listki świeżej mięty
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Camembert smażony z truskawkami
Truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem. Dodajemy cukier i ocet balsamiczny. Smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty. Camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mące, smażymy chwilę z obu stron. Na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.
Camembert smażony z truskawkami
Etap 1
Camembert smażony z truskawkami
Etap 2
Camembert smażony z truskawkami
Etap 3
Camembert smażony z truskawkami
Etap 4

Tagi:

jajko jajka