Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Camembert w migdałąch z cykorią i truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny smażony camembert w płatkach migdałowych podany na cykorii i świeżych truskawkach posypanych pieprzem i solą himalajską. Szybki, a zarazem niebanalny pomysł na obiad.

Camembert w migdałąch z cykorią i truskawkami

Składniki:

Camembert w migdałąch z cykorią i truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Camembert w migdałąch z cykorią i truskawkami
Serki panierujemy w rozmąconym jajku i płatkach migdałowych smażymy po 2 - 3 minuty z każdej strony, aż migdały się ze złocą. Międzyczasie. Kroimy cykorię. Układamy ją na talerzach. W cienkie plasterki kroimy truskawki, które też układamy na talerzu. Truskawki i cykorię posypujemy listkami kolendry. Na sałatkę wykładamy usmażony ser. Posypujemy do smaku solą i pieprzem.