Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ser w rewelacyjnej panierce. Rewelacyjnie smakuje na ciepło ale po ostygnięciu (jeśli zdąży) też jest wyśmienity.

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej

Składniki:

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej

 

  • 1 camembert

Panierka:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej

Panierka:

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej
Rodzaj orzechów to rzecz indywidualna. Jest to bez różnicy.

Orzechy rozdrobnić za pomocą malaksera lub bardzo drobno posiekać a następnie wymieszać z sezamem i bułką tartą.

Panierowanie:

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej
Ser można obtoczyć w panierce raz lub zrobić to podwójnie.

Ser najlepiej opanierować dwukrotnie. Najpierw dokładnie i z każdej strony obtoczyć w jajku rozmieszanym z solą a następnie w panierce z orzechów i sezamu.

Smażenie:

Camembert w panierce orzechowo-sezamowej
Należy uważać, aby panierka się nie przypaliła.

Masło lub olej dokładnie rozgrzać. Ser smażyć z każdej strony na złoty kolor.