Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Camembert z bakaliami w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny camembert na ciepło, z orzechami i żurawiną karmelizowanymi w miodzie, wspaniale się nadaje na wieczór we dwoje

Camembert z bakaliami w miodzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Camembert z bakaliami w miodzie

 

 

Sposób przygotowania:

Camembert z bakaliami w miodzie
Do garnuszka wsypać siekane orzechy laskowe, połamane na kawałki orzechy włoskie oraz suszoną żurawinę. Wlać miód. Dodać 1 łyżkę wody i postawić rondelek na ogniu. Gotować 2-3 minuty. Serek ułożyć na talerzyku, wstawić do mikrofalówki, podgrzewać chwilę. Wyłożyć na wierzch gorące orzechy w miodzie i od razu podawać.
Camembert z bakaliami w miodzie
Do garnuszka wsypać siekane orzechy laskowe, połamane na kawałki orzechy włoskie oraz suszoną żurawinę. Wlać miód.
Camembert z bakaliami w miodzie
Dodać 1 łyżkę wody i postawić rondelek na ogniu. Gotować 2-3 minuty.

Tagi:

sery ser