ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Camembert z grilla z rukulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aromatyczny grillowany camembert z dodatkiem rukoli

Camembert z grilla z rukulą

Składniki:

Camembert z grilla z rukulą

 

  • Podane proporcje na 1 camemberta:
  • 1 camembert naturalny
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • odrobina octu balsamicznego
  • garść rukoli

Sposób przygotowania:

Camembert z grilla z rukulą
Bazylię bardzo drobno siekamy i przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz odrobinę soli, mieszamy. Przygotowanym sosem smarujemy z wierzchu camemberta i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy po 5 minut każdą ze stron. Po zdjęciu z grilla camemberta skrapiamy odrobiną octu balsamicznego i podajemy z rukolą. Smacznego :)