Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Camembert z żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny smażony ser przełamany słodkością żurawiny- niebo w gębie!

Camembert z żurawiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Camembert z żurawiną

 

  • ser camembert
  • plaster szynki
  • bułka tarta
  • jajko
  • suszona żurawina - 120 g
  • 2/3 szklanki soku pomarańczowego
  • 2/3 szklanki wody
  • Jako dodatek:
  • frytki
  • sałatka

Sposób przygotowania:

Camembert z żurawiną
Ser przekrajamy wzdłuż na pół. Plaster szynki dopasowujemy do kształtu sera i umieszczamy między dwoma połówkami. Ser panierujemy najpierw w zmąconym jajku,a następnie w bułce- czynność wykonujemy dwukrotnie. Następnie przygotowujemy sos żurawinowy- w garnku doprowadzamy do wrzenia wodę zmieszaną z sokiem, wrzucamy żurawinę, gotujemy około 5 minut, następnie miksujemy. Ser smażymy w głębokim oleju, odsączamy na papierowych ręcznikach. Układamy na talerzu, podajemy z sosem żurawinowym i ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Camembert z żurawiną
Ser przekrajamy wzdłuż na pół. Plaster szynki dopasowujemy do kształtu sera i umieszczamy między dwoma połówkami.
Camembert z żurawiną
Następnie przygotowujemy sos żurawinowy- w garnku doprowadzamy do wrzenia wodę zmieszaną z sokiem, wrzucamy żurawinę, gotujemy około 5 minut.
Camembert z żurawiną
Ugotowaną żurawinę miksujemy mikserem lub blenderem.