marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Camembertowa pasta z sezamem i kminkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Cebulę obrać,umyć,posiekać.Ser pokroić bardzo drobno i wymieszać z cebulą i śmietaną,doprawić resztą składników plus sezam.Pastę schłodzić.

Camembertowa pasta z sezamem i kminkiem.

Składniki:

Camembertowa pasta z sezamem i kminkiem.

 

  • 400 g.sera camembert,
  • 5-6 łyżek śmietany lub mleka,
  • pęczek szczypiorku,
  • 100 g.sezamu białego lub czarnego,
  • 3-4 łyżeczki papryki ostrej mielonej,
  • 3-4 zgniecione ząbki czosnku,
  • mielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania:

Camembertowa pasta z sezamem i kminkiem.
Cebulę obrać,opłukać i posiekać w cienkie piórka.Camembert posiekać bardzo drobno i widelcem zmieszać z cebulą i śmietaną lub mlekiem.Doprawić zmieloną ostrą papryką.Szczypiorek umyć,osuszyć i pokroić na talarki.Podłożyć pod pastę camembertową doprawioną pieprzem,czosnkiem i sezamem.Napełnić pastą niewielkie naczynia,przykryć i wstawić do lodówki.Podawać na zimno z krakersami lub chlebem pszennym,a też bułkami.Posypać dodatkowo pastę resztą siekanego szczypiorku.