niunia25szcz

niunia25szcz

Kucharz
[Przepisów: 7]

Canelloni zapiekane ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na każdy dzień!!!

Canelloni zapiekane ze szpinakiem

Składniki:

Canelloni zapiekane ze szpinakiem

 

  • 1 opakowanie gotowego sosu do spaghetti bolognese
  • 12 sztuk makaronu cannelloni
  • 300 g mrożonego szpinaku w liściach
  • 1 cebula, 3 ząbki czosnku
  • 1 krążek sera camembert
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki oleju ser do posypania

Sposób przygotowania:

Canelloni zapiekane ze szpinakiem
Cannelloni wrzucić na 3 minuty do wrzącej osolonej wody. Przygotować gotowy sos jak na odwrocie opakowania. Cebulę i czosnek posiekać zrumienić na patelni, dodać rozmrożony szpinak i smaż jeszcze 5 minut,cały czas mieszając.Dodaj camembert pokrojony w kostkę i śmietanę doprawioną solą i pieprzem.Przestudzoną masą szpinakową nadziewamy makaron i układamy w naczyniu do zapiekania. zalewamy gotowym sosem i posypujemy serem żółtym i zapiekamy około 10 minut w 180* c