agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Canelloni ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szpinak w pysznej postaci:)

Canelloni ze szpinakiem

Składniki:

Canelloni ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Canelloni ze szpinakiem
Makaron ugotować al dente. Pomidory z puszki wrzucić na gorącą patelnię bez oleju, lekko podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek, śmietanę, serek topiony oraz szpinak. Wszystko dokładnie wymieszać, podsmażać ok 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowanym farszem nadziewać makaron.Przekładamy makaron do naczynia i posypujemy serem. pieczemy w temp 160 stopni przez 20 minut.

Smacznego :)