Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna włoskie danie w sam raz na obiad

Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem

Składniki:

Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem

 

  • 3/4 opakowania makaronu cannelloni
  • 300 g sera ricotta
  • 100 g szpinaku
  • 200 g liści szpinaku
  • 50 g parmezanu
  • tymianek
  • 6 łyżek wywaru mięsnego
  • masło
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem
Makaron gotować przez 2 min w lekko osolonej wodzie.

Szpinak zblanszować, doprawić solą, posiekać. Wymieszać z rozdrobnionym serem ricottą i połową parmezamu. Farszem napełnić makaron.

Liście makaronu ugotować w wywarze mięsnym, dodać tymianek, sól i pieprz. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na szpinaku poukładać rurki z farszem, posypać je pozostałym parmezanem i wiórkami masła. Zapiekać ok. 10 min.