A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Cannelloni pod serową pierzynką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Włoskie dania łamią serca niejednego łakomczucha, polecam serdecznie.

Cannelloni pod serową pierzynką

Składniki:

Cannelloni pod serową pierzynką

 

  • kilka rurek makaronu cannelloni
  • szczypta papryki
  • cukier
  • sól i pieprz
  • krojone pomidory w sosie
  • ketchup
  • ser żółty
  • bazylia
  • oliwa
  • Farsz mięsny:
  • 30 dag mięsa mielonego
  • ugotowana marchewka
  • plaser ananasa
  • sos pomidorowy słodko-kwaśny
  • oregano
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni pod serową pierzynką
Mięso przesmażamy na oliwie z ziołami,przyprawami .Do usmażonego mięsa dodajemy kilka łyżek sosu,pokrojoną marchewkę i ananasa.Do naczynia żaroodpornego wlewamy kilka łyżek krojonych pomidorów zmieszanych z ketchupem i przyprawami,doprawiamy do smaku.Cannelloni napychamy farszem,układamy rurki wzdłuż siebie,kolejne warstwy przelewamy sosem,na koniec posypujemy serem żółtym.Pieczemy w temp.180*,przez 30 minut.Smacznego.