Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Cannelloni z masą bakaliowo - miodową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron faszerowany masą bakaliową.

Cannelloni z masą bakaliowo - miodową

Składniki:

Cannelloni z masą bakaliowo - miodową

 

  • makaron cannelloni ( np. Lubella ) - 0k. 10 szt
  • mak - ok. 120 g
  • miód - ok. 100 ml
  • masło - 20 g
  • rodzynki - 1 garść
  • orzechy - 1 garść
  • skórka pomarańczowa - 1 garść
  • aromat migdałowy - 1 op

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z masą bakaliowo - miodową
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Mak sparzamy , odcedzamy , studzimy. Mielimy dwukrotnie. Bakalie drobno siekamy. Miód topimy z masłem. Dodajemy bakalie. Podgrzewamy. Łączymy ze zmielonym makiem i aromatem. Przygotowaną masą faszerujemy cannelloni. Smacznego!

Tagi:

makaron mak