madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Cannelloni z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetne włoskie danie trafia w serce każdego

Cannelloni z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cannelloni z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem
Makaron lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, a następnie szklimy na oliwie dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy chwilkę. Zdejmujemy z patelni i na niej smażymy mięso a następnie mieszamy z cebulą i pieczarkami doprawiamy do smaku i nadziewamy makaron.Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę na rozgrzane masło, smażymy , dodajemy pomidory z puszki, dusimy i doprawiamy do smaku także suszona bazylią. Sosem polewamy makaron i zapiekamy przez 20 minut w 200 stopniach.
Cannelloni z mięsem
Pokrojoną cebulkę szklimy na rozgrzanej oliwie
Cannelloni z mięsem
Makaron nadziewamy farszem i układamy w naczyniu
Cannelloni z mięsem
Czosnek szklimy i dodajemy pomidory z puszki

Tagi:

mięso makaron