doocent

doocent

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Cannelloni z mięsem wieprzowm

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Pyszna włoska potrawa która zachwyci największych smakoszy

Cannelloni z mięsem wieprzowm

Składniki:

Cannelloni z mięsem wieprzowm

 

  • 1. Makaron Cannelloni
  • 2. Mięso mielone 500g
  • 3. Cebula
  • 4. 150g pieczarek
  • 5. 100g sera żółtego
  • 6. Fix knorr bolognese
  • 7. Szklanka (250ml) wody
  • 8. Szczypta oregano

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem wieprzowm
Farsz
1. Mięso mielone obsmażamy na patelni
2. Pieczarki i cebulę siekamy drobno
3. Fix mieszamy z 250ml wody
4. Cebulę i pieczarki dusimy pod przykryciem(odlewamy wodę)
5. Fix dodajemy do mięsa, ciągle mieszając
6. Dodajemy uduszoną cebulę i pieczarki - mieszamy
7. Na wolnym ogniu pod przykryciem dusimy ok. 10 min.
8. Gotowy farsz przekładamy do naczynia aby ostygł

Danie
1. Rurki makaronu napełniamy farszem
2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, lub oblewamy śmietaną
3.  farszu
5. Przykrywamy naczynie, chowamy do piekarnika 180'C
6. Zapiekamy ok. 40 min.
7. Wyjmujemy danie i posypujemy oregano

Smacznego!