Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Caprese z jajecznym chlebem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Sałatka a'la Caprese nie z mozzarellą, a z serkiem typu włoskiego. Wspaniale smakuje z miękkim chlebem w jajku.

Caprese z jajecznym chlebem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Caprese z jajecznym chlebem

 

Sposób przygotowania:

Caprese z jajecznym chlebem
Pomidory i ser pokroić w plasterki o grubości około 5mm. Ułożyć naprzemiennie na liściu sałaty lub kapusty włoskiej. Oprószyć lekko solą i pieprzem. Posypać posiekaną, świeżą bazylią. Polać oliwą z oliwek. Jajka wbić do miseczki, przyprawić i roztrzepać widelcem. Z chleba tostowego, za pomocą wykrawaczek do ciastek, wyciąć kwiatuszki. Mniejszą wycięłam dodatkowo środek. Zanurzać w roztrzepanych jajkach i smażyć z dwóch stron. Do pustego środka wlać jajka. Wyłożyć na talerz z sałatką i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Caprese z jajecznym chlebem
Ser i pomidora pokroić na cienkie plasterki.
Caprese z jajecznym chlebem
Jajka wbić do miseczki, przyprawić i roztrzepać widelcem.
Caprese z jajecznym chlebem
Z chleba wyciąć wykrawaczkami dowolne kształty.

Tagi:

jajko chleb jajka