Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Carpaccio z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Carpaccio z buraków to wyśmienita, smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub jako przystawka lub danie na kolację. Polecam.

Carpaccio z buraków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Carpaccio z buraków

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio z buraków
Każdy burak owinąć w złotko, ułożyć na blaszce do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 st przez ok. 1h, aż buraczki będą miękkie. Następnie obrać je ze skórki i pokroić w dość cienkie plasterki. Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną rukolę, na tym poukładać plasterki buraków, polać olejem z avocado oraz sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i posypać pestkami słonecznika. Smaczna i zdrowa przekąska gotowa, polecam :-)
Carpaccio z buraków
Buraczki piec owinięte w złotko w piekarniku.

Tagi:

buraki