nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Carpaccio z gruszek i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sam raz na romatyczną kolację. Prosty, ale elegancki jednocześnie.

Carpaccio z gruszek i jabłek

Składniki:

Carpaccio z gruszek i jabłek

 

  • Na 2 porcje:
  • 1 dojrzała gruszka
  • 1 miękkie jabłko
  • 100 ml śmietanki
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • garść rodzynek

Sposób przygotowania:

Carpaccio z gruszek i jabłek
1. Owoce dokładnie myjemy i wraz ze skórką kroimy w cienkie plastry,
2. Układamy na talerzyku tworząc własną kompozycję.
3. Rodzynki parzymy, zalewając je na kilka minut wrzątkiem.
4. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką.
5. Rodzynki odsączamy, posypujemy nimi ułożone na talerzykach owoce.
6. Płynną czekoladę lejemy łyżeczką na całość, tworząc wzorki.