Strona główna Carpaccio z kaczki

Carpaccio z kaczki

Kniejson

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 170
zdjęcia: 1 z 1
Carpaccio z kaczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Carpaccio z podsuszanej kaczki


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 3

Carpaccio z kaczki - SKŁADNIKI:

Carpaccio z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną pierś z kaczki dokładnie osuszyć, sól połączyć z cukrem. Pierś dokładnie obtoczyć od strony mięsa w ziołach i pieprzu. Kaczkę owinąć w gazę i ułożyć w misce, całość dokładnie przykryć solą. Miskę z kaczką owinąć folią i wstawić do lodówki na 3 dni, codziennie zmieniając gazę na suchą. Po trzech dniach kaczkę wyjąć z soli, pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą truflową i podawać z parmezanem i pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Carpaccio z kaczki (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu

2013-09-30 10:24
Ciekawy przepis, ostatnio miałem okazję jeść tatar z kaczki i mi zdecydowanie smakowała surowa kaczka.
Skomentuj
Oceń:
5
Malinka11

Malinka11

2013-10-01 20:48
A ja mam lekka awersję do surowego mięsa, ale wygląda ładnie. :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kaczka po pekińsku Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem Zupa mięsno-pomidorowa
Boczek wędzony z domowej wędzarni Schab z ananasem Klopsiki w sosie chrzanowym
Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem Sałata lodowa z frytkami i gyrosem Duszone nogi kaczki
Szynka pieczona w rękawie Indyk w pieczarkowym wymiarze Cavatappi z mięsem i kukurydzą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane