Strona główna Carpaccio z kaczki

Carpaccio z kaczki

Kniejson - Przepis na: Carpaccio z kaczki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 105
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Carpaccio z kaczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Carpaccio z podsuszanej kaczki


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 3

Carpaccio z kaczki - SKŁADNIKI:

Carpaccio z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną pierś z kaczki dokładnie osuszyć, sól połączyć z cukrem. Pierś dokładnie obtoczyć od strony mięsa w ziołach i pieprzu. Kaczkę owinąć w gazę i ułożyć w misce, całość dokładnie przykryć solą. Miskę z kaczką owinąć folią i wstawić do lodówki na 3 dni, codziennie zmieniając gazę na suchą. Po trzech dniach kaczkę wyjąć z soli, pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą truflową i podawać z parmezanem i pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Carpaccio z kaczki (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu
offline

2013-09-30 10:24
Ciekawy przepis, ostatnio miałem okazję jeść tatar z kaczki i mi zdecydowanie smakowała surowa kaczka.
Skomentuj
Oceń:
5
Malinka11

Malinka11
offline

2013-10-01 20:48
A ja mam lekka awersję do surowego mięsa, ale wygląda ładnie. :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Panierowana pierś z kurczaka Mięciutka karkówka z grilla Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Kurczak  według Patrycji  Łopatka pieczona z warzywami Pałki miodowo-musztardowe
Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim Kurczak po żydowsku
Kurczak z Marengo Kurczak z kukurydzą Gołąbki jagnięce w liściach winogron

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane