Strona główna Carpaccio z kaczki

Carpaccio z kaczki

Kniejson

Mistrz Kuchni
Przepisy: 138
zdjęcia: 1 z 1
Carpaccio z kaczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Carpaccio z podsuszanej kaczki


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 3

Carpaccio z kaczki - SKŁADNIKI:

Carpaccio z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną pierś z kaczki dokładnie osuszyć, sól połączyć z cukrem. Pierś dokładnie obtoczyć od strony mięsa w ziołach i pieprzu. Kaczkę owinąć w gazę i ułożyć w misce, całość dokładnie przykryć solą. Miskę z kaczką owinąć folią i wstawić do lodówki na 3 dni, codziennie zmieniając gazę na suchą. Po trzech dniach kaczkę wyjąć z soli, pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą truflową i podawać z parmezanem i pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Carpaccio z kaczki (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu

2013-09-30 10:24
Ciekawy przepis, ostatnio miałem okazję jeść tatar z kaczki i mi zdecydowanie smakowała surowa kaczka.
Skomentuj
Oceń:
5
Malinka11

Malinka11

2013-10-01 20:48
A ja mam lekka awersję do surowego mięsa, ale wygląda ładnie. :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym Roladki drobiowe z  bananem i  śliwką Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami
Kurczak z ryżem i brokułami Chrzanowe żeberka Brokułowe udka  z serem
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą Paprykowe flaczki Udka faszerowane brokułami
Roladki z fasolką i pieczarkami Paprykowy kurczak Duszone mięso z królika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane