Kniejson

Kniejson

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Carpaccio z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Carpaccio z podsuszanej kaczki

Carpaccio z kaczki

Składniki:

Carpaccio z kaczki

Sposób przygotowania:

Carpaccio z kaczki

Oczyszczoną pierś z kaczki dokładnie osuszyć, sól połączyć z cukrem. Pierś dokładnie obtoczyć od strony mięsa w ziołach i pieprzu. Kaczkę owinąć w gazę i ułożyć w misce, całość dokładnie przykryć solą. Miskę z kaczką owinąć folią i wstawić do lodówki na 3 dni, codziennie zmieniając gazę na suchą. Po trzech dniach kaczkę wyjąć z soli, pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą truflową i podawać z parmezanem i pieczywem.