Strona główna Carpaccio z kaczki

Carpaccio z kaczki

Kniejson - Przepis na: Carpaccio z kaczki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 129
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Carpaccio z kaczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Carpaccio z podsuszanej kaczki


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 3

Carpaccio z kaczki - SKŁADNIKI:

Carpaccio z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną pierś z kaczki dokładnie osuszyć, sól połączyć z cukrem. Pierś dokładnie obtoczyć od strony mięsa w ziołach i pieprzu. Kaczkę owinąć w gazę i ułożyć w misce, całość dokładnie przykryć solą. Miskę z kaczką owinąć folią i wstawić do lodówki na 3 dni, codziennie zmieniając gazę na suchą. Po trzech dniach kaczkę wyjąć z soli, pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą truflową i podawać z parmezanem i pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Carpaccio z kaczki (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu
offline

2013-09-30 10:24
Ciekawy przepis, ostatnio miałem okazję jeść tatar z kaczki i mi zdecydowanie smakowała surowa kaczka.
Skomentuj
Oceń:
5
Malinka11

Malinka11
offline

2013-10-01 20:48
A ja mam lekka awersję do surowego mięsa, ale wygląda ładnie. :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane