Strona główna Carpaccio z kaczki

Carpaccio z kaczki

Kniejson

Mistrz Kuchni
Przepisy: 148
zdjęcia: 1 z 1
Carpaccio z kaczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Carpaccio z podsuszanej kaczki


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 3

Carpaccio z kaczki - SKŁADNIKI:

Carpaccio z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną pierś z kaczki dokładnie osuszyć, sól połączyć z cukrem. Pierś dokładnie obtoczyć od strony mięsa w ziołach i pieprzu. Kaczkę owinąć w gazę i ułożyć w misce, całość dokładnie przykryć solą. Miskę z kaczką owinąć folią i wstawić do lodówki na 3 dni, codziennie zmieniając gazę na suchą. Po trzech dniach kaczkę wyjąć z soli, pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą truflową i podawać z parmezanem i pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Carpaccio z kaczki (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu

2013-09-30 10:24
Ciekawy przepis, ostatnio miałem okazję jeść tatar z kaczki i mi zdecydowanie smakowała surowa kaczka.
Skomentuj
Oceń:
5
Malinka11

Malinka11

2013-10-01 20:48
A ja mam lekka awersję do surowego mięsa, ale wygląda ładnie. :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Sajgonki z mięsem i warzywami Wieprzowe kotlety z kaszą kuskus Smażony kotlet z szynki z konfiturą z cebuli
Filet z pieczarkami z piekarnika Pierś w stylu włoskim Mielone cebulowe
Roladki w orzechach laskowych Pikantny gulasz wołowy Pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną
Kieszonki z kurczaka z rukolą Schab po góralsku Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane