Carpaccio z polędwicy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

niedzielna przekąska..pyszności

Carpaccio z polędwicy

Składniki:

Carpaccio z polędwicy

 

  • Składniki:
  • 250 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżeczki sosu Worcester
  • posiekany tymianek
  • sól
  • cukier
  • czarny pieprz
  • kapary
  • rukola

Sposób przygotowania:

Carpaccio z polędwicy
Przygotowanie:
Polędwicę wołową zostawić do rozmrożenia, następnie dokładnie oczyścić z błon oraz tłuszczu. Do dużego naczynia wlać oliwę, ocet, cukier, pieprz, sól, sos i tymianek całość wymieszać. Mięso skroić na cieniutkie plasterki, każdy z nich maczać w przygotowanym sosie. Układać na półmisku. Posypać kaparami.

Tagi:

sosy kapary