Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Cassoni ze szpinakiem i mozarellą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cassoni ........ tradycyjne "tortilla" z północnych Włoch. Tym razem ze szpinakiem i mozarella.

Cassoni ze szpinakiem i mozarellą.

Składniki:

Cassoni ze szpinakiem i mozarellą.

 

Sposób przygotowania:

Cassoni ze szpinakiem i mozarellą.
Ugotować szpinak w osolonej wodzie. Ja używam mrożonego szpinaku. Po ugotowaniu odcedzić (dobrze wycisnąć) dodać troche masła, przecisniety przez praskę czosnek. Posolić ......jesli potrzeba. Dobrze wymieszać.

Pokroić drobno mozzarelle.

Rozwałkować ciasto na ok.20 cm placki. Na jednej połowie rozłożyc przygotowany szpinak, posypać mozzarellą. Złożyć na połowę i dobrze skleić brzegi. Upiec z obu stron na dużej, dobrze rozgrzanej teflonowej patelni.

Patelnia ma być sucha....bo nie smażymy cassoni.