sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Cebula faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Porcja dla dwóch osób. Rewelacyjna i inna potrawa

Cebula faszerowana

Składniki:

Cebula faszerowana

 

  • 2 średniej wielkości cebule
  • 4 dag ryżu
  • zielona i czerwona papryka
  • sól
  • szklanka bulionu z kostki
  • 1 dag masła lub margaryny
  • sos:
  • miąższ z cebuli
  • szklanka bulionu z kostki
  • 2-3 łyżki śmietanki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cebula faszerowana
Cebulę obrać, obgotować w osolonej wodzie, przekroić na pół i wydrążyć środek. Udusić ryż w bulionie jarzynowym. Paprykę pokroić w kostkę i krótko podsmażać na maśle lub margarynie, dodać ryż i razem dogotować pod przykryciem. Napełniać cebulę mas a ryżowo- paprykową, włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać niewielką ilością bulionu jarzynowego i dusić 20 minut. sos:
miąższ gotować w bulionie, tak aby płyn prawie odparował, dodać śmietankę, przyprawić do smaku. Smacznego

Tagi:

ryż sosy