eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Cebulaczki Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Farsz do naleśników można zrobić z tego co się ma w domu.

Cebulaczki Eli

Składniki:

Cebulaczki Eli

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 1/2 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję śmietany)

 

  • Farsz:
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • 6 dużych cebul
  • sól,pieprz,maggi

 

  • olej
  • keczup

Sposób przygotowania:

Cebulaczki Eli
Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Obrane cebule pokroić na ćwierć krążki.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić boczek i chwilę smażyć.Dodać cebulę,doprawić solą,pieprzem,maggi i dusić pod przykryciem,często mieszając,aż cebula będzie miękka. Na naleśniki rozłożyć farsz,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać keczupem.Smacznego!