Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Cebulowe krążki 2

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonałe jako przekąska lub jako dodatek do obiadu.

Cebulowe krążki 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cebulowe krążki 2

 

Sposób przygotowania:

Cebulowe krążki 2
Obraną cebulę pokroić w grube plasterki (ok. pół cm) i rozdzielić na poszczególne krążki. Jajko wbić do miseczki i rozbełtać. Dodać do niego mąkę i mleko, dokładnie wymieszać. W przygotowanym cieście maczać krążki cebuli, a następnie obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Krążki cebuli w cieście i bułce tartej kłaść na rozgrzany tłuszcz. Oprószyć je solą i pieprzem. Krążki cebulowe smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Usmażone krążki cebulowe można dodatkowo odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do obiadu.
Cebulowe krążki 2
Obrana pokrojona w plasterki i podzielona na poszczególne krążki cebula.
Cebulowe krążki 2
Rozbełtane jajko dokładnie wymieszane z mąką i mlekiem.
Cebulowe krążki 2
Krążki cebuli w cieście i bułce tartej smażone na oleju.