adriana12

adriana12

Kucharz
[Przepisów: 7]

Cevapci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

do mięsa dodajemy jajko sół pieprz, czosnek, cebulę oraz paprykę. Formujemy walce i smażymy na patelni narumiano. Na końcu posypujemy serem.

Cevapci

Składniki:

Cevapci

 

Sposób przygotowania:

Cevapci
Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, czosnek, cebulę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką oraz ostrą papryką. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy całość na jednolitą masę. Z powstałej masy formujemy małe walce i smażymy je na oleju na rumiano około 20 minut. Na końcu posypujemy startym serem Podawaj z sałatkami.