Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Cevapcici- chorwackie klopsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Potrawa kuchni chorwackiej. Szybkie i łatwe do przygotowania. Najczęściej są podawane z jasnym pieczywem lub plackami pita.

Cevapcici- chorwackie klopsy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cevapcici- chorwackie klopsy

 

  • 50 dag mięsa mielonego wołowo -wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Cevapcici- chorwackie klopsy
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Do mięsa mielonego dodaj czosnek, cebulę oraz przyprawy (papryki, sól, pieprz). Dokładnie wyrób masę. Z masy uformuj wałeczki wielkości kciuka. Na patelni rozgrzej olej. Ułóż klopsiki i usmaż na rumiano. Podawaj z jasnym pieczywem lub plackami pita.
Cevapcici- chorwackie klopsy
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Do mięsa mielonego dodaj czosnek, cebulę oraz przyprawy (papryki, sól, pieprz).
Cevapcici- chorwackie klopsy
Dokładnie wyrób masę. Z masy uformuj wałeczki wielkości kciuka.
Cevapcici- chorwackie klopsy
Na patelni rozgrzej olej. Ułóż klopsiki i usmaż na rumiano.

Tagi:

mięso