slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Chia migdałowe (bezglutenowe)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ostatnio bardzo popularne ziarenka już jakiś czas temu zagościły w mojej kuchni. Najczęściej dodawałam je do domowego pieczywa ale postanowiłam zrobić też z nich deser.

Chia migdałowe (bezglutenowe)

Składniki:

Chia migdałowe (bezglutenowe)

 

  • 300 ml mleka migdałowego
  • 4 płaskie łyżki nasion chia
  • 2 łyżki syropu malinowego
  • łyżka jagód goji

Sposób przygotowania:

Chia migdałowe (bezglutenowe)
Mleko wlewamy do miseczki lub pucharka. Dodajemy do niego nasiona chia i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny i mieszamy ponownie. Odstawiamy do lodówki na całą noc.

Następnego dnia rano wyjmujemy z lodówki, mieszamy. Odstawiamy na 30 minut aby nabrało temperatury pokojowej. Polewamy sokiem malinowym i posypujemy jagodami goji.

Smacznego