Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chiles Rellenos z farszem serowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Papryki umyć, osuszyć i opiekać 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C...

Chiles Rellenos z farszem serowym

Składniki:

Chiles Rellenos z farszem serowym

 

  • 4 duże czerwone, zielone lub żółte papryki (80 dag)
  • 4 łyżki mąki pszennej do obtaczania papryk
  • 1/2 szklanki oleju do smażenia

 

 

  • Farsz:
  • 40 dag ostrego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Chiles Rellenos z farszem serowym
Papryki umyć, osuszyć i opiekać 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Następnie zdjąć z nich ostrożnie skórkę. Strąki naciąć z boku i wyjąć gniazda nasienne. Przygotować farsz: ser pokroić w cienkie paski lub zetrzeć na tarce. Papryki napełnić farszem i spiąć wykałaczkami. Przygotować ciasto: mąkę wymieszać z jajkami i 1 szklanką wody. Papryki obtaczać w mące, maczać w cieście i smażyć w głębokim oleju na rumiano. Podawać z ostrym sosem pomidorowym.