malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Chili con carne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię pikantne potrawy szczególnie mięsne, dlatego to danie bardzo mi smakuje, jest treściwe i syte.

Chili con carne

Składniki:

Chili con carne

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • puszka fasoli czerwonej,
  • łyżeczka przyprawy chili,
  • 2 cebule czerwone,
  • 2 papryczki chili,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 papryki czerwone,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego.

Sposób przygotowania:

Chili con carne
Mięso, smażymy na oleju 15 min., przyprawiamy solą, pieprzem czosnkiem, chili, przekładamy do rondla, wlewamy bulion. Cebulę siekamy w piórka, paprykę w paski, chili bardzo drobno kroimy, smażymy wszystko 15 min. dodajemy fasolę, przekładamy do rondla i jeszcze chwilę wszystko dusimy. Następnie podajemy od razu.