Ambryll

Ambryll

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Chili con carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dla ulubieńców spaghetti - miła odmiana ich ulubionego dania.

Chili con carne

Składniki:

Chili con carne

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • cebula
  • oregano
  • koncentrat pomidorowy
  • czosnek
  • pomidory w puszcze (pokrojone i obrane)
  • fasola czerwona - puszka
  • sól i pieprz do smaku
  • bagietka/gryzka

Sposób przygotowania:

Chili con carne
Mięso mielone smażymy wraz z cebulą. Doprawiamy oreganem i czosnkiem. Dodajemy koncentrat i pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy fasolę. Wszystko razem podsmażamy chwilkę. Podajemy z bagietką albo gryzką.

Tagi:

mięso