chilli con carne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ja poznałam ten przepis w UK.Ale orginalnie jest to kuchnia meksykańska i dlatego ta czekolada!

chilli con carne

Składniki:

chilli con carne

 

  • 5oo g wołowiny pokrojonej w kostki
  • 1 duża cebula pokrojona
  • 2 ząbki pokrojonego czosnku
  • 2 łyżeczki proszku chili
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki startego kminku
  • puszka pomidoròw ok. 225g
  • ok.3oo ml bulionu polskiego

 

  • można dodać 1 papryke ostrą
  • ugotowanej fasoli czerwonej ok.200 g
  • Uwaga! Dla koneserów dodać czakoladę lub kakao..25 g

Sposób przygotowania:

chilli con carne
Podsmażamy mięso do zmiany koloru.Wyjąć z brytfanki.Następnie smażyć cebulę,czosnek,dodać chili.Dodać pozostałe składniki i mięso.Przykrywamy pokrywką i gotujemy.Jeżeli dodajemy czekoladę i fasolę dodajemy je pod koniec gotowania

Tagi:

wołowina