wjosna

wjosna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Chilli sin carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wegetariańskie chilli nie ustępujące wcale w smaku wersji mięsnej. Dwa rodzaje fasoli, przyprawy, warzywa i sos pomidorowy. Gęsto, aromatycznie i rozgrzewająco.

Chilli sin carne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chilli sin carne

 

  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 suszona ostra papryka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kminku rzymskiego
  • 1 opakowanie zupy fasolowej Hortex
  • 1 szklanka wody
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • ½ litra passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka oregano
  • ¼ łyżeczki cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • nachosy do podania

 

Sposób przygotowania:

Chilli sin carne
Posiekać cebulę i czosnek. Rozgrzać w garnku oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. W moździerzu utrzeć papryczkę i kmin, dodać przyprawy, razem ze słodką papryką do cebuli i wymieszać. Dodać zupę fasolową, zalać wodą i gotować ok 15 minut. Dodać czerwoną fasolę i passtę. Gotować kolejne 10 minut. Dodać oregano, cukier, doprawić solą i pieprzem.
Chilli sin carne
Na patelni podsmażyć cebulę, czosnek i pryprawy
Chilli sin carne
do cebuli z przyprawami dodać zupę fasolową
Chilli sin carne
do ugotowanych warzyw dodać czerwoną cebulę i passatę

Tagi:

zupa