olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Chińska niby zupa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawa propozycja na zupę, która nie do końca nią jest. Szybka i smaczna potrawko - zupa z mrożonki chińskich warzyw.

Chińska niby zupa z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chińska niby zupa z patelni

 

  • 1 mieszanka warzyw
  • 700 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Chińska niby zupa z patelni
Mieszankę chińską podsmażam na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju. Następnie, kiedy warzywa będą miękkie na patelnię wlewam bulion. Następnie dodaję słodką paprykę, sól oraz sos sojowy i podsmażam całość do momentu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec zupę przyprawiam świeżo zmielonym pieprzem.
Chińska niby zupa z patelni
Następnie, kiedy warzywa będą miękkie na patelnię wlewam bulion.
Chińska niby zupa z patelni
Następnie dodaję słodką paprykę, sól oraz sos sojowy i podsmażam całość do momentu, aż sos zgęstnieje.

Tagi:

sosy