KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Książka Kucharska: Kuchnia chińska

Chińska wołowina z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To danie nie kojarzy się z chińskimi produktami, to wielka kuchnia.

Chińska wołowina z warzywami

Składniki:

Chińska wołowina z warzywami

 

  • 100 gramów świeżej polędwicy wołowej,
  • papryka zielona,
  • cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 1/2 łyżeczki świeżego imbiru,
  • placek ryżowy,
  • 40 gr makaronu sojowego,
  • sos sojowy ,
  • sos rybny do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • mała ostra papryczka,
  • dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Chińska wołowina z warzywami
Wok rozgrzewamy, skrapiamy oliwą i kolejno po kilka minut smażymy, posiekany czosnek, imbir, pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Kolejno dodajemy wołowinę pokrojoną w paski, smażymy 2-3 minuty dodajemy wszystkie przyprawy i w ostatnie fazie zieloną pokrojoną paprykę. Danie podajemy wprost z woka, musi być gorące, talerz dekorujemy usmażonym plackiem ryżowym i makaronem. SMACZNEGO.