Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Chińska z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo aromatyczna i ciekawa sałatka

Chińska z wołowiną

Składniki:

Chińska z wołowiną

 

  • 4 grzyby Mun
  • 1/2kg. wołowiny
  • po 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej
  • pęczek dymki
  • 250g. selera naciowego
  • ząbek czosnku
  • kawałeczek imbiru
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sherry
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Chińska z wołowiną
Grzyby opłukać, zalać ciepłą wodą, odstawić na 30min. Mięso umyć, pokroić w cienkie paski. Warzywa opłukać i oczyścić. Papryki pokroić w paski, cebulę w krążki, a seler w plastry. Imbir i czosnek drobno posiekać. Grzyby osączyć i pokroić w paski. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso, dodać warzywa, imbir i czosnek. Piec kilka minut. Dodać sos sojowy i sherry i dusić 5min.