dinozaur

dinozaur

Kucharz
[Przepisów: 12]

Chińska zupa ostro-kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

doskonale rozgrzewa i dodaje energii

Chińska zupa ostro-kwaśna

Składniki:

Chińska zupa ostro-kwaśna

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 1 por
  • 1 cebula
  • seler
  • pietruszka
  • świeża papryka
  • grzybki chińskie
  • opakowanie makaronu ryżowego nitki
  • bambus w puszce
  • kukurydza w puszce
  • sos sojowy
  • sos winny
  • tabasco
  • mąka ziemniaczana
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Chińska zupa ostro-kwaśna
Gotuję udka i dodaję do wywaru warzywa pokrojone w słupki.Przyprawiam.Wyjmuję mięso , kroje na kawałki i wrzucam z powrotem.W drugim garnku gotuję grzyby chińskie, odcedzam i łączę z wywarem.Dodaję bambus,kukurydzę i makaron ryżowy.W kubeczku mieszam z wodą sos sojowy,tabasco,2 łyżki mąki ziemniaczanej,odrobinę octu winnego.Wlewam do zupy, zagotowuję i odstawiam.