ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Chińska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z chińską mieszanką i kurczakiem pysznie połączona z mlekiem kokosowym, do tego aromatyczny zapach i smak świeżego imbiru.

Chińska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chińska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym

 

  • 2x Mieszanka CHIŃSKA Hortex
    2 piersi z kurczaka
  • opakowanie fasolki szparagowej ciętej
  • 500 ml mleka kokosowego Tao Tao
  • ok 6 cm świeżego imbiru

  • sos sojowy ciemny Tao Tao
  • sól, pieprz, papryka słodka i papryka ostra

  • przyprawa do kuchni chińskiej
  • ser pleśniowy i ser żółty do dekoracji talerza

Sposób przygotowania:

Chińska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Kurczaka kroję w cienkie paseczki i wrzucam pojedynczo na wrzącą wodę. Gotuje około 10 -15 minut razem z pokrojonym w plasterki imbirem i wrzucam fasolkę szparagową. Po kolejnych 10 minutach wrzucam dwa opakowania mieszanki chińskiej i gotuję kolejne 10 minut. Po tym czasie przyprawiam do smaku przyprawami i wlewam około 20 ml sosu sojowego. Na koniec dodaję mleko kokosowe. Zupę rozlewam na talerz i dekoruję serem pleśniowym i żółtym
Chińska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Przyprawiam zupę do smaku i wlewam sos sojowy ciemny
Chińska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Na koniec wlewam do zupy mleko kokosowe Tao Tao