kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Chiński gulasz paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz z piersi kurczaka z różnokolorową papryką podawany z ugotowanym ryżem białym z odrobiną suszonych ziół .

Chiński gulasz paprykowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chiński gulasz paprykowy

 

 

Sposób przygotowania:

Chiński gulasz paprykowy
Na gulasz zaczynamy od umycie i pokrojenia piersi z kurczaka w niedużą kostkę . Podsmażamy kurczaka na odrobinie oleju . Następnie kroimy paprykę także w kostkę i wrzucamy je do kurczaka kiedy się zeszkli, całość doprawiamy solą , pieprzem , przyprawą do gulaszu oraz świeżo wyciśniętymi ząbkami czosnku . Gulasz trzymamy jakieś pół godziny na małym ogniu a następnie dodajemy do niego startą marchewkę . Do smaku dodajemy bazylię i oregano i chwilkę jeszcze trzymamy na ogniu w między czasie gotując 2 woreczki ryżu .
Chiński gulasz paprykowy
Różnorakie kolorowe papryki kroimy z kostkę.
Chiński gulasz paprykowy
Pierś kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju .
Chiński gulasz paprykowy
Do podsmażonej piersi dodajemy pokrojoną paprykę .
Chiński gulasz paprykowy
Na koniec dodajemy startą marchewkę zioła i mieszamy .