superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Chińszczyzna w Actifry

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny obiad - to danie uwielbiamy . Do tej pory smażyłam na patelni, ale Actifry oszczędził sporo mojej pracy :))

Chińszczyzna w Actifry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chińszczyzna w Actifry

 

  • ( na 2 porcje)
  • 250 g szynki wieprzowej
  • 1 duża marchewka
  • 1/4 selera
  • 1,5 łyżeczki miodu spadziowego
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • sól zmiękczająca
  • pieprz ziołowy
  • przyprawa kuchni chińskiej Kamisa
  • olej roślinny

Sposób przygotowania:

Chińszczyzna w Actifry
Mięso kroimy na małe kawałki. Nacieramy solą zmiękczającą, pieprzem i przyprawą kuchni chińskiej. Odstawiamy na 30 minut. W misce mieszamy 2 miarki oleju z sosem sojowym i miodem. Przekładamy mięso i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin co jakiś czas mieszając. Marchewkę i seler kroimy w paski i dokładamy do pojemnika z mięsem. Mięso i warzywa przekładamy na patelnię Actifry. Nie trzeba już polewać olejem. Nastawiamy na 15 minut. Podajemy z brązowym ryżem. Całkowity czas smażenia : 15 minut
Chińszczyzna w Actifry
Etap 1
Chińszczyzna w Actifry
Etap 2