jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Chipsy jarmużowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Chipsy najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu. Pierwsza porcja rozeszła się u mnie błyskawicznie, więc do zdjęcia musiałam wykonać druga turę:).

Chipsy jarmużowe

Składniki:

Chipsy jarmużowe

SKŁADNIKI:

Sposób przygotowania:

Chipsy jarmużowe

ETAP 1

Chipsy jarmużowe
Przepłukany jarmuż musi być dokładnie osuszony

Jarmuż dokładnie przepłukujemy i osuszamy.

ETAP 2

Chipsy jarmużowe
liście warzywa skrapiamy oliwą i przyprawiamy

Gotowe warzywo obieramy z grubych łodyg, urywając zgrabne kawałki strzępiatych liści.
Kawałki liści układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Liście skrapiamy oliwą, a następnie oprószamy ulubionymi przyprawami.

ETAP 3

Chipsy jarmużowe
Przygotowane liście pieczemy

Tak przygotowany jarmuż wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy go około 10 -12 minut w 150°C. Liście dość szybko stają się chrupiące.