klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Chipsy z suchej krakowskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chipsy z suchej krakowskiej to wspaniała alternatywa dla kochających mięso. Wspaniały pomysł na przekąskę.

Chipsy z suchej krakowskiej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chipsy z suchej krakowskiej

 

  • 250 g suchej krakowskiej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chipsy z suchej krakowskiej
Suchą krakowską pokrój w bardzo cienkie plastry. Na patelnię wylej trochę oleju i dobrze go rozgrzej. Na patelnię z rozgrzanym olejem wykładaj cienko pokrojoną kiełbasę.

Smaż z obu stron, aż nabierze brązowego koloru. Jeżeli nie lubisz ociekającego tłuszczu z kiełbasy od razu po usmażeniu wyłóż chipsy na ręcznik papierowy.
Chipsy z suchej krakowskiej
Suchą krakowską pokrój w bardzo cienkie plastry
Chipsy z suchej krakowskiej
Cienkie plastry kiełbasy smaż z dwuch stron na brązowy kolor