02921

02921

Kucharz
[Przepisów: 7]

Chleb cebulowy

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczny chlebek do smalczyku.

Chleb cebulowy

Składniki:

Chleb cebulowy

 

  • Pół kostki drożdży 5dag
  • 500ml wody letniej ok20 st
  • ok 600dkg mąki pszennej
  • Łyżeczka soli
  • Łyżka oliwy
  • 5 dkg smażonej suszonej cebuli
  • mak do posypki

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb cebulowy
Drorzdże rospuścić w wodzie dodac mąke wymieszac dodac sól ,olej dokładnie wymieszać dokładnie .Pozostawić aż zwiększy obiętość o ok 1/3 . Dodać cebule dobrze wymieszać .Przełożyc do foremki posypać makiem ,poczekać aż podrośnie .Piec w temperaturze 200 st ok 1h 10 min. SMACZNEGO

Tagi:

mak chleb