admin

admin

Złoty Ekspert
[Przepisów: 680]

Chleb indyjski naan

  • 4
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6708

Mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, wlać 1/2 filiżanki ciepłej wody.

Chleb indyjski naan

Składniki:

Chleb indyjski naan

Sposób przygotowania:

Chleb indyjski naan

Mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, wlać 1/2 filiżanki ciepłej wody. Połączyć z drożdżami i mąką, wymieszaną z cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min. Gdy drożdże zaczną rosnąć, dodać jogurt, posolić, wymieszać i wyrobić tak, aby ciasto miało luźną konsystencję. Ponownie odstawić do wyrosnięcia na 3 godz. Z ciasta uformować 4 podłużne i płaskie placki, posypać czosnkiem, wiórkami masła i lekko je wgnieść w ciasto. Przełozyć do formy i piec 40 min w  temp 200 st.

Redakcja poleca: