Chleb kukurydziany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pieczemy domowe pieczywo!

LIDZIA - Przepis na: Chleb kukurydziany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Chleb kukurydziany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno.


Danie dla alergików
danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Chleb kukurydziany - SKŁADNIKI:

  • jaja 2
  • maślanka 2 szklanki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Chleb kukurydziany - PRZYGOTOWANIE:

Jaja roztrzepać z maślanką. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dodawać przesianą mąkę do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Pokroić, podawać na gorąco i nie tylko.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chleb kukurydziany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Domowe pity do kebaba Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Precle z makiem
Chleb na zakwasie z mąką ryżową Chleb słonecznikowy Kaszubski chleb na podmłodzie
Polski chleb wiejski Słoneczne bułeczki z niespodzianką Prosty chleb pszenno-żytni na zakwasie
Chleb pszenno-żytni Chleb samo zdrowie Razowiec na zakwasie  z syropem daktylowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj