Chleb kukurydziany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pieczemy domowe pieczywo!

LIDZIA - Przepis na: Chleb kukurydziany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Chleb kukurydziany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno.


Danie dla alergików
danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Chleb kukurydziany - SKŁADNIKI:

  • jaja 2
  • maślanka 2 szklanki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Chleb kukurydziany - PRZYGOTOWANIE:

Jaja roztrzepać z maślanką. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dodawać przesianą mąkę do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Pokroić, podawać na gorąco i nie tylko.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chleb kukurydziany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Chleb na zakwasie z pszenicą Warkocz drożdżowy ze szpinakiem i pomidorami Bułki pszenno żytnie z prażonymi ziarnami
Chleb długowyrastający Cukiniowy chleb na jogurcie Bułeczki weneckie
Chlebek drożdżowy z suszonymi pomidorami Bułki greckie Tiropsomo Chleb z płatkami owsianymi na zakwasie pszennym
Najlepsze kajzerki Bułki z otrębami żytnimi i siemieniem lnianym Włoskie drożdżówki z suszonymi pomidorami.

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane