Chleb kukurydziany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pieczemy domowe pieczywo!

LIDZIA - Przepis na: Chleb kukurydziany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Chleb kukurydziany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno.


Danie dla alergików
danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Chleb kukurydziany - SKŁADNIKI:

  • jaja 2
  • maślanka 2 szklanki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Chleb kukurydziany - PRZYGOTOWANIE:

Jaja roztrzepać z maślanką. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dodawać przesianą mąkę do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Pokroić, podawać na gorąco i nie tylko.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chleb kukurydziany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Chleb pszenny mały Normandzki chleb jabłkowy Zakwas żytni domowy
Chleb drożdżowy z ciecierzycą Bułeczki drożdżowe z makiem Domowy chleb tostowy
Chleb z prażonymi płatkami żytnimi Bagietki mini z ziarnami Bułeczki bolillos z sezamem
Słodkie bułeczki Chleb pszenny drożdżowy z ryżem Pszenny chleb drożdżowy bez wyrabiania

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane