Chleb kukurydziany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pieczemy domowe pieczywo!

LIDZIA - Przepis na: Chleb kukurydziany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Chleb kukurydziany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno.


Danie dla alergików
danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Chleb kukurydziany - SKŁADNIKI:

  • jaja 2
  • maślanka 2 szklanki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Chleb kukurydziany - PRZYGOTOWANIE:

Jaja roztrzepać z maślanką. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dodawać przesianą mąkę do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Pokroić, podawać na gorąco i nie tylko.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chleb kukurydziany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Podwójnie dyniowy chleb na zakwasie Pszenny chlebek z otrębami owsianymi Pełnoziarniste kajzerki
Bułeczki drożdżowe z parówką Chleb jaglany na zakwasie Chleb na zakwasie z mąką jęczmienną
Awaryjny chleb na zakwasie Proziaki pszenno-żytnie Chleb pytlowy na zakwasie
Chleb pszenny mały Normandzki chleb jabłkowy Zakwas żytni domowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane