Chleb kukurydziany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pieczemy domowe pieczywo!

LIDZIA

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5
Chleb kukurydziany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno.


Danie dla alergików
danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Chleb kukurydziany - SKŁADNIKI:

  • jaja 2
  • maślanka 2 szklanki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Chleb kukurydziany - PRZYGOTOWANIE:

Jaja roztrzepać z maślanką. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dodawać przesianą mąkę do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Pokroić, podawać na gorąco i nie tylko.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Chleb kukurydziany (strona 1 z 1)  
ami91

ami91

2015-01-24 17:49
Dzisiaj go upiekłam :) Zmodyfikowałam troszkę zamiast maślanki dodałam kefir, 50 ml wody i po małej łyżeczce słonecznika, pestek dyni i siemienia lnianego. Wygląda pięknie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Chlebek kokosowy  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S. Graham ze słonecznikiem
Domowa chałka drożdżowa Bułeczki na jogurcie z prażonym słonecznikiem Zawinięte bułki z serem i parówką
Chlebek i bułeczki z chrupiącą skórką Polski chleb wiejski Chleb z suszonymi pomidorami i oliwkami
Najprostszy chleb żytni na zakwasie  Chleb pszenny ze słonecznikiem Chleb na podmłodzie z ostropestem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane