LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Książka Kucharska: Pieczemy domowe pieczywo!

Chleb kukurydziany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno.

Chleb kukurydziany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb kukurydziany

  • jaja 2
  • maślanka 2 szklanki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Chleb kukurydziany

Jaja roztrzepać z maślanką. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dodawać przesianą mąkę do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Pokroić, podawać na gorąco i nie tylko.