akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Chleb otrębowy w diecie Dukana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo mi zasmakował! Jest całkiem inny niż chleby, które jemy na co dzień. Bez dodatku nawet grama mąki. Łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam!

Chleb otrębowy w diecie Dukana

Składniki:

Chleb otrębowy w diecie Dukana

 

  • 3 jajka
  • 8 łyżek otrębów owsianych
  • 16 łyżek otrębów pszennych
  • 10 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
  • 5 łyżek naturalnego jogurtu (niskotłuszczowego)
  • 3 łyżeczki drożdży suchych
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek letniej wody

Sposób przygotowania:

Chleb otrębowy w diecie Dukana
Wszystkie składniki dobrze zmiksować za pomocą miksera (ciasto będzie rzadkie, ale takie ma być!) Przełożyć je do keksówki o wymiarach 19x8 cm wysmarowanej masłem i obsypanej otrębami. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na około 30-60 minut.

Piec w 200 st.C przez około 10 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 180 st.C i piec jeszcze przez około 15 minut. Upieczony chlebek wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego!

(inspiracja/źródło: Moje Wypieki)

Tagi:

chleb